15 Feb 2008

Anmeldt for offentliggørelse af overvågningsvideo!?

Posted by Jonas

Indehaveren af den danske online netbutik er blevet anmeldt til politiet. Ikke for at snyde kunderne eller sælge ulovlige produkter, eller noget lignende, nææ men for at offentliggøre en overvågningsvideo fra et indbrud med en tyv der røver butikken for 5 gang på kort tid. Det er datatilsynet der har meldt medejeren af Coolshop for brud på persondataloven.

Fra NordJyske avis om sagen.

Grotesk siger jeg bare. Man kan sige det Coolshop har gjort ligger tæt op ad selvtægt, men hvordan er det anderledes end når Station 2 eller andre medier offentliggører videooptagelser eller billeder af overfald/indbrud og lignende. Jeg har nu heller aldrig forstået problematikken med at filme dankort hæveautomater som er ude på gaden for at forhindre evt. overfald.

Coolshop har da også indgivet en klage til datatilsynet over deres anmeldelse.

Se evt. Coolshops blog med links til debat om sagen. På Tv2 Sputnik kan man se indslaget fra Go’ Aften Danmark hvor de også tog sagen op i onsdags (13-02)

Sagen med den århusianske guldsmed, som har offentliggjort en overvågningsvideo fra et indbrud og lagt det på YouTube er dog lidt anderledes og ikke ligeledes til diskussion, da denne er en optagelse fra inde i butikken. Håber han fanger tyven, voldelige svin!

Categories: Debate | Media

Subscribe to Comments

7 Responses to “Anmeldt for offentliggørelse af overvågningsvideo!?”

 1. […] en blog kaldet "Jonas' blog" læser jeg, at Datatilsynet har anmeldt en butiksindehaver for at offentliggøre videomateriale fra overvågningskameraer i butikken, der viser et indbrud […]

   
 2. Det var så lige i nyhederne at guldsmeden i Århus ligeledes risikerer at blive politianmeldt af Datatilsynet eftersom det er op til Politiet at efterlyse, samt vurdere hvorledes der skal efterlyses.

  Straffen guldsmeden risikerer er dog maksimalt bøde.

  Min mening er at det er OK at offentliggøre billederne såfremt de er taget på et privat område. Kan da godt være at tyven føler sig hængt ud, men så kunne han jo bare have ladet være…

   

  Hans

 3. Heldigvis er det gældende lovgivning, og ikke vores personlige holdninger, de skal dømmes efter 🙂

  Loven siger, at det er forbudt at offentliggøre billeder af andre, uden deres samtykke, hvilket der jo ikke har været her. Den lov tror jeg egentlig at vi alle kan være godt tilfredse med. Men hvad så i dette tilfælde? Dem på billedet har muligvis begået en forbrydelse, men de er jo stadig uskyldige indtil de er blevet dømt.

  Heldigvis har den dømmende magt også mulighed for at se på omstændighederne, så mon ikke guldsmeden bare får en symbolsk bøde, blot for at understrege at han trods alt har gjort noget, han ikke må?

  Med hensyn til “så kunne han jo bare have ladet være” så ville det kræve at han var bevidst om at der ville blive offentliggjort billeder af ham, hvis han gjorde det. Ellers så holder den vist ikke i retten. Det er jo to helt forskellige sager 1) tyveri og overfald og 2) offentliggørelse af billederne.

   

  Michael

 4. Man kan iøvrigt læse mere her:
  http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=18196

  Nu får vi se om han i det hele taget bliver anmeldt, samt om politiet tager sagen når de selv har sagt god for at station 2 efterfølgende må vise dem i tv…

   

  Hans

Leave a Reply

Message: