13 Jun 2008

Mød BigDog…

Posted by Jonas

… en næsten skræmmende realistisk firbenet robot som allermest minder om et rådyr. BigDog udviklet af et firma ved navn Boston Dynamics.

BigDog is the alpha male of the Boston Dynamics family of robots. It is a quadruped robot that walks, runs, and climbs on rough terrain and carries heavy loads. BigDog is powered by a gasoline engine that drives a hydraulic actuation system. BigDog’s legs are articulated like an animal’s, and have compliant elements that absorb shock and recycle energy from one step to the next. BigDog is the size of a large dog or small mule, measuring 1 meter long, 0.7 meters tall and 75 kg weight.

Ok indrømmet – én af videoerne er fake, gæt selv hvilken 😉
Ikke just en lydløs ninja når den ikke kører på strøm hehe.

Se deres andre projekter her.

Se flere videoer af deres produkter her.

Categories: It | Other

Leave a Reply

Message: