10 Mar 2009

DSB og finanskrisen

Posted by Jonas

Den flittige læser vil vide jeg ofte rejser med DSB til og fra København for mit arbejde.

Har lige fået stukket noget frugt i hovedet, så her er stadig frugtordning, modsat på min arbejdsplads hvor dette er blevet sparet væk, øv! Så nu står den på knækbrød i stedet når sulten melder sig, specielt om eftermiddagen de sene dage.

Hos DSB (på 1′) har de også skåret ned på luksusen mht. vand. Deres tidligere små 1/3’s Harry-vandflasker til fri afbenyttelse er blevet erstattet af endnu mindre bægre med vand, som dem man også får på indenrigsfly. Så nu det desværre slut med at hapse en flaske eller to til fremtidig genbrug, det hænger uden tvivl nok også sammen med at der er kommet Pant A på selv de mindste vandflasker.

Til gengæld er i dag min første tur med gratis TDC/DSB internet. Her er meget mere om løsningen der benytter TDC’s mobile bredbåndsnet samt almindelig trådløst netværk i toget:

TDC/DSB Internet

Premieren har ikke forløbet så godt – det var i hvert fald sparsomt med dækning på strækningen fra Århus til Fredericia. Skulle efter sigende være bedre fra Fredericia til Odense og videre til København, har har de længe kørt test fik jeg lige at vide fra en flink DSB dame. Når man kører på DSB 1′ får man ved billetkontrollen udleveret et lille visit-kort med loginoplysninger til TDC hotspot – dette virker så i 5 timer fra man aktiverer det. Om det også virker udenfor toget (f.eks. på en café) ved jeg ikke. Lige nu er jeg på med min TDC Huawei dongle som kører ganske fint, på trods af den benytter samme mobile netværk som toget her..

Der er desværre stadig ingen dækning de 3-4 minutter det tager om at køre igennem Storebælt tunnelen, her må man nøjes med 2G/GPRS dækning eller normalt ingen dækning. Overvejelsen om opsætning af antenner her skal åbenbart godkendes af en række myndigheder på området.

PS: Har heller ikke set Harry i dag på kontoret! 😛

Categories: My Life

Leave a Reply

Message: