10 Jun 2009

Adblocker og stiften.dk

Posted by Jonas

Var i går aftes vidne til et trafikuheld på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Hejredalsvej :?. Ville her til morgen lige ind på Århus Stiftstidende‘s hjemmeside for at læse nærmere om hvad der var sket, men fik i stedet smidt denne i hovedet!

hypersnap0009

De piver over at jeg benytter den fantastiske extension til Firefox kaldet Adblock Plus, der gør at jeg ikke ser de mange reklamer på siden.

Hvad de mere præcist checker op på ved jeg ikke – endnu. Det må kunne omgås så jeg kommer ind på siden og samtidigt slipper for deres rekvalmer. Håber ikke det er en trend så tv2.dk, jp.dk, bt.dk, eb.dk hopper med på vognen.

Een ting er sikkert, jeg afinstallerer ikke min elskede Adblock Plus, bare rolig min ven 😛

Update: Lidt mere info og diskussion om emnet her hos Alt om Data

Categories: It | Media | Sport

Subscribe to Comments

8 Responses to “Adblocker og stiften.dk”

 1. Jeg bryder mig nu ikke om de adblockere 🙂
  Og forstår egentlig udmærket hvorfor de valgte sider har valgt at blokkere for brugere med Adblocker.

  Husk på, intet er gratis 😀

  Og hvad er egentlig grunden til du bruger en adBlocker, det er vel ikke fordi siderne loader så meget langsommere med den aktiveret?

   

  Lars Nørgaard

 2. Hej Lars – gider ikke se på reklamer der blinker, kommer med lyd med mouse-over, reklamer der flyver ind fra venstre, sider der toner frem i 10 sekunder før indholdet vises osv., det er bare ikke ok.

  Bt.dk / stiften.dk er for mig distraherende at surfe rundt på hvis man ikke har en adblocker slået til.. Det er jo nærmest som at sidde og blade Århus Onsdag igennem… 80% reklamer/annoncer, 20% artikler eller værre..

  Prøv livescore.biz eller bold.dk uden en adblocker. Det er jo lige før man kaster op.
  Der vil altid være gratis alternativer, tror heller ikke meget på mikrobetaling som tidligere var så meget oppe og vende..

  Via internetadgang med mobilt bredbånd er der stadig en verden til forskel på hastigheden. På gamle PC’ere der loader ALT langsomt er der en verden til forskel, så jo, det vil jeg mene også er en fordel ved at bruge adblocker.

  Er det mig eller er Internet Explorer 8 blevet helt skrækkelig langsom sammenlignet med IE7, mange klager over det på arbejdet på lidt ældre maskiner…?

  Firefox for the win 😉
  Ser frem til FF 3.5 snart

   

  Jonas

 3. Kan give dig ret i nogle reklamer skyder forbi deres mål og er til gene for brugerne.

  Men igen, de fleste vil nok hellere se en reklame, fremfor at skulle punge ud hver gang de besøger en bestemt hjemmeside.

  Og ja, IE 8 er nu også ret så langsom hos mig, hvor google chrome derimod skøjter over siderne som var de lavet i en skøjtehal 🙂

   

  Lars Nørgaard

 4. Vi sad netop i toget på vejen hjem fra København i går, og prøvede at finde den bedste måde at omgå den på.

  Den venter til siden er loadet og så gennemgår den alle script elementer på siden (da det er her deres reklamer er placerede) og for hver af dem checker den om script.style.display er “none”. Hvis den er, så er elementet blevet fjernet af en adblocker, og så bliver du omstillet til den side du også er stødt på.

  Den simple løsning er naturligvis at lade elementerne blive på siden, men bare uden at vise dem. Den indstilling findes faktisk allerede i Adblock Plus, og hedder på dansk “Sammenklap blokerede elementer”. En anden løsning er at lave et Greasemonkey script, der fjerner den stump javascript der laver checket for om reklamerne er der. Hvis man slår javascript fra (fx med NoScript), vil den heller ikke kunne checke om du har en adblocker kørende.

   

  Michael

 5. Hej Michael – har allerede Collapse blocked elements slået til kan jeg se på mine options, men rammes stadig hos blandt andet BT?

  Mener du den skal være off?

   

  Jonas

 6. Ja, den skal nok være off, men virker kun på nogle af siderne. Tror der skal et greasemonkey script til at fjerne det helt. Måske skulle man lave og vedligeholde sådan et 🙂

   

  Michael

 7. takker for tip

   

  hans

 8. Udover den nævnte ændring i Adblock Plus, så er det også en god idé at tilføje følgende regel til ABP:

  @@/script/adimage.js

  Så kan man igen se en del af siderne, bl.a. BT. Hvis der er sider der ikke virker, så kan man ret sikkert ved at kigge på javascript koden se hvilken regel der skal tilføjes for at det virker igen.

   

  Michael

Leave a Reply

Message: