19 Aug 2009

Coldplaykoncert i Herning

Posted by Jonas

I søndags var jeg sammen med en ven og godt 37.000 andre glade Coldplayfans til koncert i Herning og hold da fast hvor var det fedt! Har haft billetterne hængende på mit køleskab siden januar hvor jeg købte dem straks efter salget blev igangsat.

Sikke en oplevelse – fantastisk flot koncert, god stemning og i det hele taget en dejlig dag i Herning. Det blæste en smule men kun minimalt med nedbør, så det var ingen problem. Havde naturligvis foretrukket en flot sommeraften med blå himmel og en varm brise, men det lagde ikke nogen mærkbar dæmper på begivenheden at vejret ikke var optimalt. En del har dog sidenhen brokket sig lidt over lyden særligt hvis man stod bagerst, men derfra hvor jeg stod var det ikke noget problem, der var fint knald på lyden, på trods af vinden.

Efter koncert købte jeg mig en Europatour-t-shirt og alle fik ved udgangen udleveret en gratis Coldplay CD kaldet Left, Right, Left, Right, Left. En gave til deres fans. CD’en er også gratis som download her. CD’en indeholder 9 livenumre fra en tidligere koncert.

Vi havde parkeret inde i selve Herning by tidligere på dagen i håbet om at undgå for meget bilkø på vej hjem, det lykkedes dog desværre ikke, så selve turen fra koncertslut til hjemme ved fordør tog godt 2½ time! Specielt stykket fra Herning til Silkeborg hvor motorvejen ophørte var slemt, ser frem til det nye motorvejsstykke som så vidt jeg har forstået kommer til at give motorvej helt fra Århus (Brabrand) til Herning, nice. 🙂

Var hjemme i seng ved 2.30 tiden, godt træt men en fantastisk oplevelse rigere! Mandagen var ikke rar på arbejdet, på trods af det lykkedes mig at møde ind “lidt” senere. 😛

Sætliste hapset fra MCH.dk:

 • Life in Techicolor
 • Violet Hill
 • Clocks
 • In My Place
 • Yellow
 • Glass of Water
 • Cemeteries of London
 • 42
 • Fix You
 • Strawberry Swing
 • Speed of Sound
 • God Put a Smile / Talk (B)
 • Hardest Part (B)
 • Postcards from Far Away (B)
 • Viva La Vida
 • Lost
 • Trouble (C.)
 • Till Kingdom Come (C.)
 • Billie Jean (C.)
 • (Viva Remix)
 • Politik
 • Lovers In Japan
 • Death and All His Friends

Ekstranummre:

 • The Scientist
 • Life in Technicolor 2
 • (The Escapist)

Højdepunkterne for mig var Yellow og fællessang på Viva La Vida. Under Yellow blev der sendt en masse store (gule) bolde ind over publikum som blev puffet op i luften om og om igen mens scenen var oplyst i gule farver. Generelt var scenen rigtig flot lyst op med et gigantisk “bagtæppe” som videolærred, stod dog så langt væk at bandmedlemmerne kun kunne ses som små (for det meste) stillestående mænd, men der var heldigvis storskærme to the rescue. Alt i alt en flot produktion og et veloplagt band.

På Coldplay.com har de frigivet denne “officielle” video fra aftenen:

MCH.dk har også samlet lidt links til anmeldelser og nogle fantastiske koncertbilleder her.
Direkte links til anmeldelser: EB | BT | Gaffa | JydskeVestkysten | Tv2

Er rigtig glad for jeg var med til koncerten og kan ret så sikkert godt overtales til at se dem live igen. 😉

Herunder lidt billeder fra dagen, da det lykkedes mig at få mit Canon IXUS 870 med ind på pladsen, frygtede ellers at jeg skulle til at have det i “garderobe”, men det gik heldigvis ikke under “professionelt fotoudstyr” kategorien hehe.

Categories: Interests | Media | My Life

Leave a Reply

Message: